Ana içeriğe atla

Evde Zayıflamak Mümkün Müdür ?


            Kilo vermek ilk olarak sofranız başlar yani evde başlar. Kilo vermek isteyen insanlar gün içerisin de mutfağında bulunan besinler ve sofra da tükettikleri ile kilo vermeye başlarlar.

            Kilolarından rahatsızlık duyan ve bu konuda bir hastalık nedeniyle kilolu olmayan insanlar öğünlerine özen göstererek, spor yapmak gibi yöntemler ile kilo verebilirler.

Öğün Kontrolü İle Zayıflama


            Öğün kontrolü zayıflama için en önemli yoldur. Siz eğer gün içerisin de dengesiz bir şekilde öğünlerinizi tüketiyorsanız kilo vermeniz mümkün değildir. Yani aşırı bir şekilde ve dengesiz olarak 3 yerine 5 öğün ve orantısız bir beslenme yaparsanız kilo veremezsiniz. Ama gün boyunca üç öğün ve aynı zaman aralıkların da yemek yerseniz öncelikle beslenme şeklinizi bir nebze de olsa dengelemiş olursunuz. Ve tükettiğiniz ürünlerin miktarını ayarlarsanız zamanla kilo vermeye başlarsınız. Ayrıca sağlığınız açısından da en önemli faktörlerden birisi de beslenmeniz. Unutmayın ki sağlıklı bir yaşam için beslenme, dinlenme, spor ve zararlı ürünlerin tüketiminden kaçınma çok önemlidir.

            Öğünlerinizin arasında da açlık hissettiğiniz de ise normal olarak bir öğün gibi tüketmek yerine sebze, meyve ve sıvı tüketimin de bulunabilirsiniz ki bu da sizin açlığınız en aza indirip diğer öğüne kadar sizi idare edecektir.

Spor İle Evde Zayıflama Yöntemi


            Beslenmeniz kadar önemli olan bir diğer konuda spor yapmanızdır. Spor yapmak insana kalori kaybettirerek kilo vermesine yardımcı olur aynı zaman da vücut kaslarınızı da güçlendirerek daha rahat hareket etmenizi sağlar. Çoğu uzman spor salonlarına gitmeyenler için spor yapmanın en uygun zamanı olarak sabah kahvaltısından önce karın kaslarının çalıştırılması ve ter atacak hareketlerin yapılmasını tavsiye eder.

Sıvı Tüketimi


            Kilo vermek için bir diğer önemli husus da sıvı tüketimidir. Sabahları aç karına içilen bir bitki çayı sindirim sisteminizi güçlendirir ve sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Gün içerisin insanlar alışkanlık olduğu için de yemek yiyebiliyor. Eğer siz açlık hissi duyduğunuz anda su içerseniz açlığın gideceğini göreceksiniz. Ayrıca su tüketimi organlarımız için en temel ihtiyaçlardan biridir. Bu yüzden su tüketimi çok önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye ’de yetişen zehirli mantar türleri

Zehirli mantar türleri sayı bakımından tüm mantarlara kıyasla fazla artı olmasa da tüketilmesinin sonuçları ölüme dek gitmektedir ve böylece zehirli mantar konusuna ciddiyetle yaklaşılması gerekir. Zehirli mantarları anlamanın pratik bir yolu bulunmamaktadır. Oysa birazdan vereceğimiz mantarlar yabanidir ve yalnızca uzmanları tarafından ayırt edilebilir. İşte Türkiye ’de yetişmekte olan zehirli mantarlar… Ağulu mantar  Ağulu mantar Türkiye ’de yetişen “Cüce kız, Meşe mantarı, Horoz mantarı” gibi isimlerle de tanınan Cantharellus cibarus ile karıştırılabilir. Lakin bu nesil daha yumurta sarısı renkli, üzeri yağlımsı gibi, lamellerinin çatallı ve aralarının birleşik olmasıyla ayırt edilir. Bu mantar, yaz başından sonbahar sonlarına değin bilhassa yapraklı ağaçların kütükleri üstünde gruplar halinde ortaya çıkar.  Bu mantar sebebiyle oluşan zehirlenme olaylarında belirtiler, sindirimden daha sonra 30 dakika ile 3 saat arasında ortaya çıkar. Ağır ve şiddetli mide bulantısı, kusma, ishal v

Yaşam kürü çayı nedir? Ne işe yarar?

Dinç hayat için yediğiniz besinler fazla önemlidir. Bu bilgi sağlıklı zayıflamak isteyenler için de geçerlidir. Dinç hayat ve uyumlu beslenme ile bu yılın en çok konuşulan hayat kürü çayı Hande Ataizi önerisi ile karşımıza çıkıyor.  Hayat kürü çayı nedir?  Hayat kürü çayı sağlıklı kilo vermenizi karşılayan bir bitki çayıdır. Uyumlu uygulama ardından, dördüncü haftada vücudun ihtiyacı olan yarım kalmış vitamin, protein ve mineralleri bütünleyici bir etkiye sahiptir. bu nedenle; vücudunuz toksinlerden arınır ve ihtiyacınız oan enerjiyi alarak artı kiloları atmış olursunuz. Cildinizin yenilenmesini destekler ve yaşlanmayı geciktirici besinlere sahiptir.  Hayat kürü çayı ne işe fayda?  -Metobolizmanızı hızlandırır. -Vücut direncini dengeler. -Kan dolaşımını düzene sokar. -Gün boyu zindelik verir. -Toksinlerin atılmasına muavin olur. Düzenli kullanımda 2 ayda vücudunuzda sıkılaşma yaşayabilirsiniz.  Yaşam kürü çayı nelerden oluşur? İçerisinde maydonoz ve kiraz sapı bulunur. Maydonoz burada

Diyet Ve Doğru Beslenme Yöntemleri

Sağlıklı Diyet Ve Sağlıklı Beslenme  Nasıl Olmalıdır              Sağlıklı bir yaşam için her zaman diyet yapılmalıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için diyet yapmak önemli faktördür, diyet yapmak çok önemli ama diyetimizi sağlıklı bir şekilde yapmak çok daha önemlidir. Kişiler  bazen sonucunu düşünmeden çok sağlıksız, diyetler yaparlar, sağlıksız yapılan diyetler kişilerin sağlığını bozabilmektedir. Onun için diyet yapılacaksa sağlıklı diyet yapılmalıdır. Yani doğru beslenme yöntemleriyle sağlıklı diyetler yapmak,  diyet  yapan kişilerinde hiç bir şekilde sağlıkları bozulmaz, diyet yaparak sağlıklı ve doğru beslenme yöntemleri uygulanmalıdır.      Sağlıklı Beslenme İle Diyet Yapılabilir Mi?                       İnsanlar zayıflamak için her diyeti uygulamaktadır, oysa  kişiler sağlıklı beslenerek diyet uygulayarak, istedikleri kiloya kavuşabilirler, yeter ki  beslenme  ihtiyaçlarını doğru ve sağlıklı bir biçimde yapsınlar. Sağlıklı beslenmede en önemli kural, beyaz zehirle