Ana içeriğe atla

En çok kilo verdiren diyetler


Kısa sürede vücudunuzdaki toksinlerle ve depolanmış yağlarla vedalaşarak ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken size uygun Diyeti tercih etmek ve harekete vermek. 

İsveç diyeti 

Düşük karbonhidrat, yüksek yağ şeklinde bir diyet listesine sahip olan İsveç Diyeti, sorunsuz ve çabuk kilo verdiriyor. Hem metabolizmada yarattığı değişiklikten öşekli verdiğiniz kiloları iki yıl baştan başa geri almanız hayli zor.

Diyetin uygulanışı esnasında, belirtilenin dıştan nehir, kahve ve içecek içilmemesi ve kahveye hiç bir şekilde belirtilenin dıştan ek katkı maddesi yapılmaması gerekiyor. Hem, tuz ve belirtilenin açık havada şeker kullanılmaması, salatanın limoni ve zeytinyağlı yenilmesi, günde 2 litre su içilmesi şart.
 

Kimlere yerinde değil?
35 yaş üstü, şeker yüksek tansiyon gibi sağlık problemleri olan kişilerin bu diyeti yapmadan önce bir doktora görünmeleri nasihat ediliyor.
 

Ne dek sürüyor?
13 gün süren İsveç diyeti, iki haftada 7-20 kilo verdirebilmektedir. İsveç diyeti listesi 13 gün baştan başa uygulandıktan daha sonra daha pozitif kilo saptamak için isteyenlerin, diyet listesini 3 ay arayla tekrarlaması gerekiyor.
 

Dukan diyeti:

Protein ağırlıklı perhiz programı “Dukan Diyeti” 40 yılı aşkın süredir var. Ama Dr. Dukan ’ın yazdığı ve 2000 yıllarında çıkan “Dukan Diyeti Kitabı”ndan sonradan son derece popüler ülkü geldi.
Karbonhidratların büyük oranda azaltılıp protein ağırlıklı beslenmeye karşın bir diyet şekli olan Dukan Diyeti ’nde protein tükettiğiniz sürece kalori hesaplamanız gerekmiyor. 

Kimlere uygun yok? 
Bilhassa diyabet, böbrek rahatsızlıkları gibi metabolik hastalıkları olan kişilerin uygulamasının epeyce sakıncalı olduğu biliniyor. Doğrudan Doğruya protein ağırlıklı olup, tek müşteri beslenmeye dayalı olduğundan ani kilo kayıpları yaşattığı için bu alıcı rahatsızlıklara sahip olan kişilerde oldukça tehlikeli olabilmekte…
 

Ne değin sürüyor?
Dört aşamadan oluşan Dukan diyetinde kalori sınırı olmadığı için listede yer alan gıdaları somurtkan belirtilmedikçe istediğiniz dek tüketebiliyorsunuz. 

Saldırı Aşaması: 68 regl saf protein yenebiliyor, 2-7 gün arası sürüyor. Günde 20 dakika egzersiz yapılması gerekiyor. Birincil hafta içinde 1-4 kilo arası kilo verilmesi bekleniyor. 
 

Seyir Aşaması: 68 regl saf proteine 32 regl sebze ekleniyor. Günde 30 dakika egzersiz yapılması gerekiyor. Her 6 günde 1 kilo verilmesi bekleniyor.
 

Sağlamlaştırma Aşaması: 68 protein, 32 regl sebzeye bütün tahıllı ekmek, meyve ve peynir çeşitleri ekleniyor. Günde 25 dakika egzersiz yapılması gerekiyor.
 

Dengeleme Aşaması: Bütün gıda gruplarından yiyecekler tüketilebiliyor. Günde 20 dakika fiziksel aktivite yapılması gerekiyor. 

Mono perhiz

Tek besin grubu tükettiğiniz mono diyette, çoğunlukla kepekli pirinç ve mevsim meyveleri tavsiye ediliyor. Belirlenen vakit baştan başa uygulandığında vücudu toksinlerden arındırmaya asistan oluyor.
 

Kimlere uygun?
Bu diyet programı bünyelerini şaşırtarak çabuk kilo kaybı elde etmek isteyenler için geliştirilmiş. Bir öğünde doyana değin yalnızca muz yemek size kadar değilse, bu perhiz size uygun görünmüyor.


Ne kadar vakit ile yapılıyor?
Azami 1 hafta uygulanması öneriliyor. Oysa mutlaka bir bilirkişi doktor gözetimi aşağı yapılması gerekiyor.
 

Avantaj ve dezavantajlar neler? 
Cisim tek müşteri besin grubu aldığı için sindirim sistemine muavin oluyor. Ama jurnal protein, karbonhidrat, mineral ve yağ dengesi sağlanamadığı için uzun dönem uygulanırsa ciddi afiyet hatalarına yol açabiliyor.
 

Neler yeniyor?
Sindirim problemi yaşayanlara günde 3 öğün pirinç tavsiye ediliyor. Yanına su ve yeşil nehir tüketilebiliyor. Mevsimine kadar seçilen meyve her iki saatte bir ham olarak yenirken; sadece elma pişmiş olarak yenilebiliyor.
 

Plan Integral diyeti


Her gıdanın organiğini, işlenmemiş özütünü yeme prensibine dayanan bu yöntemde masaj da yaptırmak gerekiyor.
 

Kimler için uygun? 
Belirlenmiş bölgelerde yoğunlaşmış yağlardan kurtulmak isteyen herkes için yerinde.
 

Süresi ne değin? 
Yaklaşık 1 ayda sonucu görmeye başlayabilirsiniz.
 

Menfaat ve dezavantajları: Zayıflamak için çabuk bir usul yok. Oysa uzun vadede istediğiniz sonucu alabilirsiniz.
 

Menüde neler var?  

Uyanır uyanmaz ılık bir kadeh su ile güne başlayın.
 

Kahvaltı: 2 kivi, mandalina veya ananas, 1 kahve veya sütlü dere. 
 

Ara öğün: Kepekli ekmek, zeytinyağı ve hindi, 1 fincan dere. 
 

Öğle yemeği: Detoks çorbası: (1 kaşık yulaf, 3 yarım soğan, taze maydanoz, pırasa, 1 kabak, 150 gr taze fasulye), ızgara tavuk göğsü ve bitki çayı. 
 

Ara öğün: 4 tane kuruyemiş, 1 yoğurt, 1 kadeh dere. 
 

Akşam yemeği: Detoks çorbası, 1 yumurta, 2 kivi, bitki çayı.

Tarihte yapılmış en garip diyetler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye ’de yetişen zehirli mantar türleri

Zehirli mantar türleri sayı bakımından tüm mantarlara kıyasla fazla artı olmasa da tüketilmesinin sonuçları ölüme dek gitmektedir ve böylece zehirli mantar konusuna ciddiyetle yaklaşılması gerekir. Zehirli mantarları anlamanın pratik bir yolu bulunmamaktadır. Oysa birazdan vereceğimiz mantarlar yabanidir ve yalnızca uzmanları tarafından ayırt edilebilir. İşte Türkiye ’de yetişmekte olan zehirli mantarlar… Ağulu mantar  Ağulu mantar Türkiye ’de yetişen “Cüce kız, Meşe mantarı, Horoz mantarı” gibi isimlerle de tanınan Cantharellus cibarus ile karıştırılabilir. Lakin bu nesil daha yumurta sarısı renkli, üzeri yağlımsı gibi, lamellerinin çatallı ve aralarının birleşik olmasıyla ayırt edilir. Bu mantar, yaz başından sonbahar sonlarına değin bilhassa yapraklı ağaçların kütükleri üstünde gruplar halinde ortaya çıkar.  Bu mantar sebebiyle oluşan zehirlenme olaylarında belirtiler, sindirimden daha sonra 30 dakika ile 3 saat arasında ortaya çıkar. Ağır ve şiddetli mide bulantısı, kusma, ishal v

Yaşam kürü çayı nedir? Ne işe yarar?

Dinç hayat için yediğiniz besinler fazla önemlidir. Bu bilgi sağlıklı zayıflamak isteyenler için de geçerlidir. Dinç hayat ve uyumlu beslenme ile bu yılın en çok konuşulan hayat kürü çayı Hande Ataizi önerisi ile karşımıza çıkıyor.  Hayat kürü çayı nedir?  Hayat kürü çayı sağlıklı kilo vermenizi karşılayan bir bitki çayıdır. Uyumlu uygulama ardından, dördüncü haftada vücudun ihtiyacı olan yarım kalmış vitamin, protein ve mineralleri bütünleyici bir etkiye sahiptir. bu nedenle; vücudunuz toksinlerden arınır ve ihtiyacınız oan enerjiyi alarak artı kiloları atmış olursunuz. Cildinizin yenilenmesini destekler ve yaşlanmayı geciktirici besinlere sahiptir.  Hayat kürü çayı ne işe fayda?  -Metobolizmanızı hızlandırır. -Vücut direncini dengeler. -Kan dolaşımını düzene sokar. -Gün boyu zindelik verir. -Toksinlerin atılmasına muavin olur. Düzenli kullanımda 2 ayda vücudunuzda sıkılaşma yaşayabilirsiniz.  Yaşam kürü çayı nelerden oluşur? İçerisinde maydonoz ve kiraz sapı bulunur. Maydonoz burada

Diyet Ve Doğru Beslenme Yöntemleri

Sağlıklı Diyet Ve Sağlıklı Beslenme  Nasıl Olmalıdır              Sağlıklı bir yaşam için her zaman diyet yapılmalıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için diyet yapmak önemli faktördür, diyet yapmak çok önemli ama diyetimizi sağlıklı bir şekilde yapmak çok daha önemlidir. Kişiler  bazen sonucunu düşünmeden çok sağlıksız, diyetler yaparlar, sağlıksız yapılan diyetler kişilerin sağlığını bozabilmektedir. Onun için diyet yapılacaksa sağlıklı diyet yapılmalıdır. Yani doğru beslenme yöntemleriyle sağlıklı diyetler yapmak,  diyet  yapan kişilerinde hiç bir şekilde sağlıkları bozulmaz, diyet yaparak sağlıklı ve doğru beslenme yöntemleri uygulanmalıdır.      Sağlıklı Beslenme İle Diyet Yapılabilir Mi?                       İnsanlar zayıflamak için her diyeti uygulamaktadır, oysa  kişiler sağlıklı beslenerek diyet uygulayarak, istedikleri kiloya kavuşabilirler, yeter ki  beslenme  ihtiyaçlarını doğru ve sağlıklı bir biçimde yapsınlar. Sağlıklı beslenmede en önemli kural, beyaz zehirle