Ana içeriğe atla

Pul biberli bikini diyeti nasıl yapılır?


Kışın soğuk, baharda depresyondu derken çabucak kilo aldınız. Fakat şu anda tatil zamanı ve incelmek için fazla geçerli bir nedeniniz var… Şok diyetlere gerek olmadan, aç kalmadan, sinirlerinizi bozmadan zayıflayıp plajın yıldızı olmak için Diyetisyen Dilara İsmailoğlu ’nun önerilerine kulak verin.

Tahıl gruplarına mutlaka yer verin

Diyet süresince iştahınızı azaltmak ve kısa sürede doymak için oldukça kayda değer olan tahıl grupları elbette beslenmenizde yer almalıdır. (Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar gibi…) Posa oranının epeyce yüksek olduğu tahıllı besinler, tokluk hissini arttırdığı gibi bununla birlikte konsantrasyonu ve motivasyonu da olumlu yönde etkiler. 

Su içmek için alarm kurun

Hayatımız için oldukça manâlı olan su, diyet baştan başa bol bol tüketilmelidir. Sindirim sisteminin düzenlenmesi için oldukça önemli olan su içmeyi, gün içerisinde unutuyorsanız telefonunuza alarmlar kurabilir ya da ofisinizde masanıza ufak notlar yazabilirsiniz. 

Fındıkla cevizle fıstık gibi olun

Önemli bir öteki gıda ise yağlı tohumlardır (Fındık, fıstık, susam, ceviz gibi…) Posa, vitamin ve mineral bakımından epeyce değerli olan yağlı tohumlar yemek yeme kontrolünüzü sağlayarak, tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Bu besini tüketirken yeteri miktarda tüketmeye itina göstermelisiniz. Gereğinden artı miktarda tüketilmesi zayıflamaktan ziyade kilo almanıza sebep olabilir.

Yumurtayla metabolizmanızı gazlayın 

Metabolizmanızı süratli gitmek için manâlı tüyolar:
* Yemeklerinize pul biber ek ediniz. Acı pul biber karoser sıcaklığınızı artırarak metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına tezgâhtar olacaktır.
* Yumurta, biotin içeriğinden dolayı diyette metabolizmanızın artması açısından önemlidir.
* Yeterli ve dengelenmiş protein tüketilmez ise metabolizma yavaşlayacaktır. Çünkü gövde proteini özümlemek için daha fazla enerji harcamaktadır. Ayrıca bitkisel hem de hayvansal kaynaklı proteinleri diyetlerinizde mutlaka yer vermelisiniz.
* Metabolizmanın bir diğer düşmanı da uzun zaman aç kalmak; 2-3 saat kesik kesik periyodlar ile mutlaka bir şeyler tüketiniz.


3 günlük örnek menü

1. Gün: 
Kahvaltı:

2 regl haşlanmış yumurta 
1 avuç kiraz domates + salatalık + yeşillik + biber +1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı ile

Ara: 

1 elma (doğranmış) + 1 nehir kaşığı tarçın + Beyaz dere-yeşil çay

Öğlen: 

150 gram ızgara/fırın/haşlama beyaz et
Salata; 1 tatlı kaşığı zeytinyağlı + limon + sirke

Ara: 

1 regl greyfurt suyu
1 ceviz büyüklüğü dek kök zencefil
Yarım dal maydanoz 
Hepsini blenderdan geçirip tüketiniz.

Akşam:

1 tabak suyu süzülmüş sebze yemeği/zeytinyağlı/kuru bakliyat
3-4 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ya da çavdarlı ekmek 

Ara: 

1 su bardağı light süt – içerisinde kahve konularak da şekersiz/kremasız olarak tüketilebilir.

2. Gün: 

Kahvaltı:

1 dilim peynir çeşitlerinden
1 tam ceviz içi ya da 5 regl fındık/badem
Domates + salatalık + yeşillik + biber 
1 dilim tam buğday ya da çavdarlı ekmek

Ara:

1 regl taze salatalık
1 şeker kaşığı rendelenmiş zencefil
1 dilimlenmiş limon
10-12 dal taze nane
5-6 dal taze maydanoz

Öğlen:

1 tabak suyu süzülmüş sebze yemeği/zeytinyağlı/kuru bakliyat
3-4 yemek yemek kaşığı kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday veya çavdarlı ekmek 

Ara:

1 regl kepekli fırın galetası 
1 su bardağı ayran/cacık- sulandırılmış (salatalık/nane vb eklenebilir.)

Akşam

150 gram ızgara/fırın/haşlama kırmızı et
Salata; 1 tatlı kaşığı zeytinyağlı + limon + sirke

Gece:

1 kase yoğurt+6-7 regl fındık/badem

3. Gün: 

Kahvaltı: 

1 tam yumurta + 1 yumurta akı + 1 tatlı kaşığı sıvıyağlı (ıspanak/kabak/pazı/domates/mantar/brokoli vb ) sebzeli omlet+
1 dilim bütün buğday ya da çavdarlı ekmek

Ara:

1 regl taze salatalık
1 şeker kaşığı rendelenmiş zencefil
1 dilimlenmiş limon
10-12 dal taze nane
5-6 dal taze maydanoz

Öğlen: 

1 kase unsuz çorba
Salata+ 1 tatlı kaşığı sıvıyağ + limon + sirke 

Ara: 

1 porsiyon meyve – kaseye küp doğra + tarçın
Salatalık - tuzsuz

Akşam: 

5 regl yağsız pişirilmiş köfte 
1 tabak suyu süzülmüş sebze yemeği/zeytinyağlı/kuru bakliyat 

Gece:

1 kase kaymaksız yoğurt + pul biber + limon

Not: Bireyin kilosuna ve afiyet durumuna göre besinlerin miktarları ve içerikleri değişkenlik gösterebilir. En içten sonuç için mutlaka bir diyetisyenden destek almaktır. Ağır yürek hastaları, kan basıncı rahatsızlığı olan hastalar, yoğun kimyasal ilaç kullananlar, mide ülseri olanlar, kanamalı koliti olanlar, gebeler, emzirenler, kanser hastaları, reçeteli hap kullananlar, böbrek yetmezliği olanlar için sıkı diyetler önerilmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye ’de yetişen zehirli mantar türleri

Zehirli mantar türleri sayı bakımından tüm mantarlara kıyasla fazla artı olmasa da tüketilmesinin sonuçları ölüme dek gitmektedir ve böylece zehirli mantar konusuna ciddiyetle yaklaşılması gerekir. Zehirli mantarları anlamanın pratik bir yolu bulunmamaktadır. Oysa birazdan vereceğimiz mantarlar yabanidir ve yalnızca uzmanları tarafından ayırt edilebilir. İşte Türkiye ’de yetişmekte olan zehirli mantarlar… Ağulu mantar  Ağulu mantar Türkiye ’de yetişen “Cüce kız, Meşe mantarı, Horoz mantarı” gibi isimlerle de tanınan Cantharellus cibarus ile karıştırılabilir. Lakin bu nesil daha yumurta sarısı renkli, üzeri yağlımsı gibi, lamellerinin çatallı ve aralarının birleşik olmasıyla ayırt edilir. Bu mantar, yaz başından sonbahar sonlarına değin bilhassa yapraklı ağaçların kütükleri üstünde gruplar halinde ortaya çıkar.  Bu mantar sebebiyle oluşan zehirlenme olaylarında belirtiler, sindirimden daha sonra 30 dakika ile 3 saat arasında ortaya çıkar. Ağır ve şiddetli mide bulantısı, kusma, ishal v

Yaşam kürü çayı nedir? Ne işe yarar?

Dinç hayat için yediğiniz besinler fazla önemlidir. Bu bilgi sağlıklı zayıflamak isteyenler için de geçerlidir. Dinç hayat ve uyumlu beslenme ile bu yılın en çok konuşulan hayat kürü çayı Hande Ataizi önerisi ile karşımıza çıkıyor.  Hayat kürü çayı nedir?  Hayat kürü çayı sağlıklı kilo vermenizi karşılayan bir bitki çayıdır. Uyumlu uygulama ardından, dördüncü haftada vücudun ihtiyacı olan yarım kalmış vitamin, protein ve mineralleri bütünleyici bir etkiye sahiptir. bu nedenle; vücudunuz toksinlerden arınır ve ihtiyacınız oan enerjiyi alarak artı kiloları atmış olursunuz. Cildinizin yenilenmesini destekler ve yaşlanmayı geciktirici besinlere sahiptir.  Hayat kürü çayı ne işe fayda?  -Metobolizmanızı hızlandırır. -Vücut direncini dengeler. -Kan dolaşımını düzene sokar. -Gün boyu zindelik verir. -Toksinlerin atılmasına muavin olur. Düzenli kullanımda 2 ayda vücudunuzda sıkılaşma yaşayabilirsiniz.  Yaşam kürü çayı nelerden oluşur? İçerisinde maydonoz ve kiraz sapı bulunur. Maydonoz burada

Diyet Ve Doğru Beslenme Yöntemleri

Sağlıklı Diyet Ve Sağlıklı Beslenme  Nasıl Olmalıdır              Sağlıklı bir yaşam için her zaman diyet yapılmalıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için diyet yapmak önemli faktördür, diyet yapmak çok önemli ama diyetimizi sağlıklı bir şekilde yapmak çok daha önemlidir. Kişiler  bazen sonucunu düşünmeden çok sağlıksız, diyetler yaparlar, sağlıksız yapılan diyetler kişilerin sağlığını bozabilmektedir. Onun için diyet yapılacaksa sağlıklı diyet yapılmalıdır. Yani doğru beslenme yöntemleriyle sağlıklı diyetler yapmak,  diyet  yapan kişilerinde hiç bir şekilde sağlıkları bozulmaz, diyet yaparak sağlıklı ve doğru beslenme yöntemleri uygulanmalıdır.      Sağlıklı Beslenme İle Diyet Yapılabilir Mi?                       İnsanlar zayıflamak için her diyeti uygulamaktadır, oysa  kişiler sağlıklı beslenerek diyet uygulayarak, istedikleri kiloya kavuşabilirler, yeter ki  beslenme  ihtiyaçlarını doğru ve sağlıklı bir biçimde yapsınlar. Sağlıklı beslenmede en önemli kural, beyaz zehirle