Bir Takım yiyecekler bitmiş ısı işlemi gördüğünde sağlığımızı tetikleyebiliyor. Özellikle mikrodalga fırın kullanılıyorsa, yiyecekler iyi tepki vermeyebilir. Peki bitmiş ısıtılmaması gereken yiyecekler nelerdir? İşte her tarafta ısıtmamanız gereken yiyecekler...
Pirinç
Pişmiş pirincin nasıl saklandığı, tekrar ısıtma işleminden daha çok önemlidir. Pirinç oda sıcaklığında bırakılırsa, içerisindeki sporlar artar ve kusmaya veya ishale sebep olan zehirler üretebilir. Bunun sonucunda pirinci her tarafta ısıtmak bu zehirleri öldürmez ve sağlığımızı tetikleyebilir.
Patates
Tekrar ısıtılmış patateslerin problemi, ısıtma işlemi değil, pişen patateslerin nasıl saklandığıdır. Patatesler, buzdolabına konmadan oda sıcaklığında bırakıldıklarında, koşullar botülizm olarak adlandırılan gelişimleri için yardımcı olurlar. Oysa patatesi her yerde ısıtmak bunları daima değil etmez. Bu yüzden önemli olan, patatesi tehlikesiz bir şekilde muhafaza etmektir.
Ispanak ve diğer yapraklı sebzeler, yetiştikleri yere emrindeki olarak yüksek derecede nitrat barındırırler. Nitratın kendisi ayrıntılarıyla zararsızdır; fakat bazıları kanserojen oldukları aşina nitritlere ve nitrozaminlere dönüşşeklilebilir. Bu şart, kan dolaşımının oksijen nakliye yetisini etkileyebilir ve minik çocuklarda ‘Mavi bebek sendromu ’ adındaki bir rahatsızlığı tetikleyebilir. Dolayısıyla ıspanağı baştan ısıtmaktan mümkün olduğunca uzakta durmanız gerekiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder