Yüzyıllık boza üreticisi Hasan Sak, bozanın mevsimin geldiğini belirterek kışın boza harcamanın bedenimize olan tesirlerinden bahsetti.
Kış aylarında ananesel olarak harcanan mahsullerin başında gelen boza ise içeriğindeki demir, fosfor, niyasin, sodyum, A, B1, B2 ve E vitaminleri ile şifa ambarı kaliteyi taşıyor. Boza'nın bedeni eforlu kılarak mukavemetini artırdığını söyleyen Sakarya'nın yüzyıllık boza üreticilerinden Hasan Sak, yurttaşları hastalıklara karşı mukavemet kazanmaları için boza harcamaya davet etti.
“Metabolizmayı gözeten, hasta olmayı geciktiren bir meşrubattır”
Ananesel bir Türk meşrubatı olan bozanın bir hayli yararı olduğunu söyleyen Hasan Sak, “Boza hoş bir kış meşrubatıdır. 5 aylık bir süresi vardır. Ekim ayının ortalarında içilmeye başlar ve mart ayının ortalarında biter.
Çok sıhhatli olmasının yanında kışın metabolizmayı gözeten, hasta olmayı geciktiren, yasaklayan lezzetli akşamları leblebi veya fındıkla içilen hoş bir meşrubattır. Bozanın içinde çok kalorilidir. Darı ve buğday unu girdiği için içine. Bundan dolayı darı'ın kalori bedeli yüksek şekerinde keza ona göre olduğundan dolayı kalorili bir meşrubat. Bedeni mukavemetli yakalayan bir meşrubattır" dedi.
Ananesel bir Türk meşrubatı olan bozanın bir hayli yararı olduğunu söyleyen Hasan Sak, “Boza hoş bir kış meşrubatıdır. 5 aylık bir süresi vardır. Ekim ayının ortalarında içilmeye başlar ve mart ayının ortalarında biter.
Çok sıhhatli olmasının yanında kışın metabolizmayı gözeten, hasta olmayı geciktiren, yasaklayan lezzetli akşamları leblebi veya fındıkla içilen hoş bir meşrubattır. Bozanın içinde çok kalorilidir. Darı ve buğday unu girdiği için içine. Bundan dolayı darı'ın kalori bedeli yüksek şekerinde keza ona göre olduğundan dolayı kalorili bir meşrubat. Bedeni mukavemetli yakalayan bir meşrubattır" dedi.
"Sakarya'nın insanın bozaya gerektiği bedeli gösteriyor"
Bozanın içeriğinden bahseden Sak, "Üretiminde şeker, darı unu ve buğday unu vardır. Onun dışında tamamen tabii natüreldir. Aynı zamanda el dokunmadan üretilir, sıhhatli bir meşrubattır. Kış ayların hem sevinçli hem sohbetlere yakışan bir meşrubatıdır.
Sakarya'da insanı bozayı çok hoşlanıyor. Çok hoş satıyoruz, arz çok fazla. Sakarya'nın insanın bozaya gerektiği bedeli reelden gösteriyor. Bozayı da beğeniyorlar başka bir deyişle. Sarihçesi bizim bozasını daha çok seçim edip içiyorlar. Değişik yerlerden boza geliyor fakat bizim kadar alaka görmüyor.
Bozanın içeriğinden bahseden Sak, "Üretiminde şeker, darı unu ve buğday unu vardır. Onun dışında tamamen tabii natüreldir. Aynı zamanda el dokunmadan üretilir, sıhhatli bir meşrubattır. Kış ayların hem sevinçli hem sohbetlere yakışan bir meşrubatıdır.
Sakarya'da insanı bozayı çok hoşlanıyor. Çok hoş satıyoruz, arz çok fazla. Sakarya'nın insanın bozaya gerektiği bedeli reelden gösteriyor. Bozayı da beğeniyorlar başka bir deyişle. Sarihçesi bizim bozasını daha çok seçim edip içiyorlar. Değişik yerlerden boza geliyor fakat bizim kadar alaka görmüyor.
Yorumlar
Yorum Gönder