Genellikle tatlı tarifler pişirildiğinde içerisinde çok fazla beyaz şeker ve margarin kullanılıyor. Fakat sağlıklı olmayan şekerin kalp krizi geçirme durumunu 2 katına çıkarıyor. Peki, kalp sağlığımız için beyaz şeker yerine hangi doğal şekerleri kullanabiliriz? İşte kalp dostu tatlıları pişirmenin 6 yolu...
Hindistan cevizi şekeri
Hindistan cevizi suyunun sağlıklı yararları birçok kişi tarafından iyi bilinmektedir. Bunun dışında hindistan cevizi şekeri de, beyaz şeker yerine tüm tariflerinizin yerine kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi suyunun sağlıklı yararları birçok kişi tarafından iyi bilinmektedir. Bunun dışında hindistan cevizi şekeri de, beyaz şeker yerine tüm tariflerinizin yerine kullanabilirsiniz.
Şeker kamışı pekmezi
Şeker kamışı pekmezi mükemmel bir B grubu vitaminleri kaynağı olmasının yanında demir, kalsiyum ve potasyum, magnezyumun, mangan, fosfor, bakır, çinko, selenyum gibi mineral maddeleri içermektedir. Kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyumun günlük gereksiniminin büyük bir kısmı, şeker kamışı pekmeziyle karşılanabilmektedir. Pekmezi, hamurişi tatlılarınız da tek başına kullanmak yerine, hindistan cevizi şekeri ile kullanmanız daha sağlıklıdır.
Şeker kamışı pekmezi mükemmel bir B grubu vitaminleri kaynağı olmasının yanında demir, kalsiyum ve potasyum, magnezyumun, mangan, fosfor, bakır, çinko, selenyum gibi mineral maddeleri içermektedir. Kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyumun günlük gereksiniminin büyük bir kısmı, şeker kamışı pekmeziyle karşılanabilmektedir. Pekmezi, hamurişi tatlılarınız da tek başına kullanmak yerine, hindistan cevizi şekeri ile kullanmanız daha sağlıklıdır.
Monk meyve özü tatlandırıcı
Monk meyve tatlandırıcısı veya keşiş meyvesi özütü, keşiş meyvesinden elde edilen bir tatlandırıcıdır. Monk meyve doğal şekerler, özellikle fruktoz ve glikoz barındırır. Monk meyve tozu olarak bulabilirsiniz.
Monk meyve tatlandırıcısı veya keşiş meyvesi özütü, keşiş meyvesinden elde edilen bir tatlandırıcıdır. Monk meyve doğal şekerler, özellikle fruktoz ve glikoz barındırır. Monk meyve tozu olarak bulabilirsiniz.
Hurma
Bir diğer şeker yerine geçen besin ise hurmadır. Özellikle potasyum, magnezyum, bakır ve demir bakımından yüksektir. Browni, kurabiye gibi hamurişi tatlılarında şeker yerine hurma kullanabilirsiniz.
Bir diğer şeker yerine geçen besin ise hurmadır. Özellikle potasyum, magnezyum, bakır ve demir bakımından yüksektir. Browni, kurabiye gibi hamurişi tatlılarında şeker yerine hurma kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder