Bolu ’nun dağlarından bir araya gelerek muhtelif düzeylerden geçirildikten sonra çorbası yapılan Kızılcık meyvesi özellikle kış aylarında şifa kaynağı oluyor.
Bolu El İşi Anıları Derneği tarafından 2017 senesinde patentlettirilen ve Bolu'nun ilk Coğrafi İşaret Patent Evrakı sahibi olan ‘Kızılcık Tarhanası', marifetli ellerde işlendikten sonra Türkiye'nin pek çok yerine satılmak üzere de gönderiliyor.
Tarihte, Lokman doktorun da şifa kaynağı olarak gösterdiği Kızılcık meyvesi hakkında bilgi veren Bolu El İşi Anıları Derneği BEHDER Başkanı Güler Burkucu, “Kızılcık, yaz mevisiminde Bolu dağlarından bir araya gelen bir meyvedir. Bunu işleyerek tarhana haline getirip kış mevsiminde şifa çorbası olarak yenilir. Bolu'da en çok kullandığımız çorbadır. Sağlık açısından çok iyi bir çorbadır.
Yorumlar
Yorum Gönder